Okulumuz Hakkında

Çakır Ortaokulu
ÇAKIR MAHALLESİ
5454962030
04823771088
https://kcakirortaokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Düşünen, düşündüğünü eyleme döken; üreten, ürettikçe insanlığa faydası olan; yapıcı, yaratıcı, ahlaklı bireyler yetiştirmek.

MİSYON

Türk Milletinin bütün fertlerini, Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek; İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak; Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.

BAŞARILAR

İlkokul kademesinden başlayarak öğretmenlerimizin yönlendirmesi ile öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre liselere yerleştiriliyor.
Öğretmen :6
Öğrenci :90
Derslik :4
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :150
Öğretim Şekli :Normal Öğretimdir.İlkokul ile ortaokul binayı beraber kullanmaktadır.Anasınıfı 1 ,ilkokul 4,ortakul 4 ;toplamda 9 sınıf bulunmaktadır.Mevcutlar kalabalık değildir.10-25 arası değişmektedir.Yurtdışından gelen öğrencilerimiz de mevcuttur.

Öğretim Şekli

Normal Öğretimdir.İlkokul ile ortaokul binayı beraber kullanmaktadır.Anasınıfı 1 ,ilkokul 4,ortakul 4 ;toplamda 9 sınıf bulunmaktadır.Mevcutlar kalabalık değildir.10-25 arası değişmektedir.Yurtdışından gelen öğrencilerimiz de mevcuttur.

Ders Başlama ve Bitiş

08:20/14:30

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Kalorifer sorunsuz çalışmaktadır.

Servis Bilgisi

Kızıltepe Merkeze öğretmenler için özel servis bulunmaktadır.25-30 dakikada Kızıltepe Merkeze varılmaktadır.Güncel servis ücreti 700 Tldir.Kızıltepe´de kiralar 3000-4000 tl arasında değişmektedir.

Bağlantı

Yok

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Mardin 40km Kızıltepe 17km uzaklıktadır.Dikmene uzaklığı 2 kmdir.Dikmne-Kızıltepe arasında duble yol çalışması devam etmektedir.Ulaşım geçici asfaltlama ile sağlanıp idare eder durumdadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Çakır Köyü içerisindedir.Okulun İhata duvarı vardır.Bahçesinde ağaçlar ile çocuk parkı bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri

Her şubeden 1 sınıf bulunmaktadır.Her branşın normu 1´dir.Hiçbir branşta norm fazlası olma durumu yoktur.Dyk kursları her yıl açılmaktadır.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları

Diğer Hususlar

Sınıflarda akıllı tahta mevcuttur.Fiber internet başvurusu yapıldı.Köy fiber planlamasına dahil edilmiştir.Sitemizdeki bilgiler günceldir.03.05.2023 tarihinde lüzum üzerine güncellenmiştir.Teyit için aramanıza gerek yoktur. Tayinlerden dolayı yoğunluk vardır.Sitede ulaşmadığınız bilgiler için aramanız rica olunur.